Jean-Marie De Plancke op plaats 4 Open Vld PLUS

Een nieuwe motor voor Brugge

Jean-Marie De Plancke op plaats 4 Open Vld PLUS

oktober 28, 2017 Kandidaten 0

Jean-Marie De PlanckeMercedes Van Volcem kondigt aan dat Jean – Marie De Plancke op plaats vier zal staan op de Open Vld PLUS lijst die zij trekt. Eerder raakte al bekend dat Jasper Pillen en Ann Soete op plaats twee en drie komen. De Open Vld PLUS lijst bundelt de Open Vld kandidaten en onafhankelijke PLUS – kandidaten die zich achter het Brugs verhaal scharen.

Jean – Marie De Plancke zit sinds 2000 in de Brugse gemeenteraad. Hij staat bekend een hart voor Zeebrugge te hebben en alles op te volgen wat met Zeebrugge dorp, bad of de haven te maken heeft. Recent kwam Jean – Marie in de media bij zijn actie om de naam ‘Zeebrugge’ te bewaren. Langs de splinternieuwe autosnelweg A11 werd toen een bord geplaatst ‘Brugge – Zeehaven’, waar Jean – Marie op reageerde. 

Jean –  Marie is 58 jaar en werd exact één jaar geleden voor de vierde maal op rij verkozen als voorzitter van Open Vld Brugge. Hij heeft 18 jaar ervaring in de gemeenteraad en zit sinds 2012 in de OCMW – raad. Met hem op plaats 4 garandeert Open Vld zich van ervaring op de lijst. Bij de twee laatste verkiezingen van 2006 en 2012 stond Jean – Marie op de tweede plaats. Hij schuift naar plaats vier omdat hij anderen kansen wil geven in het belang van de partij. Jean – Marie was in het verleden altijd de rechterhand van Van Volcem, en dat is hij nog steeds. Mercedes en Open Vld Brugge willen dan ook een belangrijke rol voor Jean – Marie blijven wegleggen naar de verkiezingen van 2018 toe. Politiek is een teamsport en Open Vld Brugge zal met een sterke lijst komen. Met Jean – Marie op plaats vier blijft de ploeg verzekerd van een goede coach.

In Brugge kent men Jean – Marie als een sociaal geëngageerd persoon. Jean – Marie is de bezieler van ‘Education and Health 4 Kids in Kenia’, een Brugse NGO met werkingsgebied te Kenia. Door het opzetten van sociale projecten verzamelt men middelen voor lesmateriaal en de lonen van leerkrachten. In de OCMW – raad van Brugge pleit Jean – Marie steevast voor een sterk onderbouwd sociaal vangnet. Voor hem is het belangrijk dat zij die het even moeilijk hebben goed opgevangen worden en een duwtje in de rug krijgen. Ook met Mercedes zette hij al de schouders onder de organisatie van barbecues en sociale initiatieven voor goede doelen.

Liberalen willen vooruitgaan, maar op een manier waarbij niemand achterblijft. Wij bewaken gelijke kansen en sociale mobiliteit, door de hindernissen voor mensen weg te nemen. Daar staan wij voor, klinkt het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.