Lijstduwers Open Vld PLUS bekend: Lut Wille en Jean-Luc Cottyn

Een nieuwe motor voor Brugge

Lijstduwers Open Vld PLUS bekend: Lut Wille en Jean-Luc Cottyn

januari 9, 2018 Uncategorized 0

Mercedes Van Volcem kondigt twee nieuwe kandidaten aan op haar Open Vld PLUS lijst. Een week na de aankondiging van commissaris Cannaert, maakt Van Volcem een nieuwe prominente naam bekend. Jean-Luc Cottyn, gewezen voorzitter van de Hoge Raad van justitie schaart zich ook achter burgemeester kandidaat Van Volcem en zal de Brugse lijst duwen in oktober. De voorlaatste plaats, plaats 46, gaat naar Lut Wille, voormalig lijstrekker van LDD in Brugge anno 2012.


jean-Luc CottynCottyn heeft een lange en succesvolle loopbaan bij justitie achter de rug. Hij kwam meermaals in beeld met zijn pleidooi om justitie te hervormen en in het bijzonder de afschaffing van het hof van assisen te bepleiten.

Naast zijn werk als topmagistraat is Jean – Luc een echte Bruggeling. Op diverse fora pleitte hij reeds voor de leefbaarheid in de binnenstad en een betere verbinding van het openbaar vervoer met de randparkings. Hij wil van Brugge ook een groene en leefbare stad maken, alsook onze succesvolle voetbalclubs en nieuwe bedrijven ondersteunen.

“Enkel op die manier kunnen we jonge mensen in onze streek houden. Ik vind mij dan ook sterk terug in het gedachtegoed van Van Volcem: respect voor ieders vrijheid en mening. Ik sta voor samenleven in diversiteit, in een seculiere maatschappij binnen onze stadsgemeenschap van Brugge die scone.”

De Open Vld PLUS lijst van Van Volcem krijgt vorm. ‘We trekken naar de verkiezingen met frisse gezichten alsook met experts’, stelt Van Volcem. Sterke personen die van aanpakken weten maar vaak ook sterk sociaal bewogen zijn.’

Dat Jean – Luc Cottyn ook zeer sociaal ingesteld is, kan geen twijfel over bestaan. Cottyn is bestuurder van Dagcentrum ’t Veldzicht, een centrum voor mentaal minder valide personen te Brugge. Ook is Jean – Luc Stichtend Voorzitter van Pelicano, een vereniging die zich inzet voor kansarmoede hier bij ons.

***

De voorlaatste plaats, gaat naar Lut Wille. Zij wil vanop de 46ste plaats Mercedes Van Volcem steunen in haar gooi naar de burgemeesterssjerp en deelname aan het bestuur.

“Ik kies nu voor Open Vld PLUS in Brugge. Want ik werk graag mee aan een politiek die open & transparant is en opkomt voor alle inwoners van Brugge en tevens ondernemers aantrekt. Ik houd van opbouwen, reageren en problemen oplossen. Brugge verdient op veel vlakken beter. Ik denk vooral aan mobiliteit, ondernemersklimaat, maar ook sport- en cultuurbeleid. Lut Wille wil dat er verandering komt in Brugge, en de keuze voor Open Vld PLUS is dan ook een logische keuze. Alleen met een positieve lijst, vol dynamische krachten en veel sterke vrouwen en ook mannen kan dit gebeuren.“Ik ben onder de indruk van de warme persoonlijkheid van onze lijsttrekker en haar vastberadenheid en dossierkennis”.

Lut is ook bondsprocureur van de Koninklijke Belgische Wielerbond. Ze wil dat meer mensen sporten, gezond sporten en zal sport en gezondheid op de agenda zetten de komende maanden, samen met Sandrine De Crom.


Bio Jean – Luc Cottyn

Jean – Luc Cottyn werd op 3 oktober 1956 geboren. Hij was van 1980 tot 1984 advocaat aan de Balie te Brugge en later Substituut – procureur des Konings (1985 – 2000). Later in zijn carrière werd hij benoemd tot voorzitter van de Hoge Raad voor Justitie. Op 1 november 2016 ging Jean – Luc met pensioen als magistraat en werd benoemd, tot Ere- Advocaat-generaal en Commandeur in de Leopoldsorde.

Momenteel is Jean – Luc nog actief als gastdocent aan de Vives Hogeschool te Brugge. En sinds 1 januari 2017 is hij opnieuw advocaat. Hij woont te Brugge – Assebroek, is gehuwd met Caroline De Kesel en heeft één dochter en drie kleinkinderen.

Bio Lut Wille

Lut Wille is trotse mama van 2 zonen en werkt als advocate. Ze is bondsprocureur van de Koninklijke Belgische Wielerbond en doceert aan de Odisee-Lethas school te Brussel.  Fietsen en trainen voor Argus Tour & Mont Ventoux zijn haar hobbies. Ze is ook lid van diverse roeiclub en Brugge.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.