Johan De Rycke, orthopedist AZ Sint-Jan, duwt mee de lijst van Open VLD PLUS

Een nieuwe motor voor Brugge

Johan De Rycke, orthopedist AZ Sint-Jan, duwt mee de lijst van Open VLD PLUS

januari 14, 2018 Kandidaten 0

Sinds 1990 is Dr. De Rycke actief als chirurg, eerst richtte hij de dienst orthopedie op in het Elisabethziekenhuis te Sijsele, sinds 2003 werkt Dr. De Rycke in het AZ Sint Jan. Door zijn expertise in de chirurgie en het ziekenhuismanagement is Johan De Rycke ook als gastprofessor verbonden aan de Vives hogeschool  (zie ook CV).

Johan De Rycke is een sterk geëngageerde man. Zo is hij een fervent fietser, vaak terug te vinden in de keuken of bij Schuttersgilde Karel De Goede.

“Ik wil mij als arts vooral engageren om de stad Brugge als zorgstad verder uit te bouwen.  Een medische campus rond het ziekenhuis verder uitbouwen zou een pluspunt zijn. Brugge mag fier zijn op haar ziekenhuizen maar het werk is nooit af.  Ik wil kwalitatieve zorg op de agenda zetten. Zorgopleidingen en expertise zijn een motor van onze zorgstad en als arts bewonder ik de vriendelijke en niet aflatende inzet van het verzorgend personeel.  Ik wil me dan ook inzetten om kennis en onderzoek hier nog te doen groeien zodat mensen hier goed verzorgd kunnen worden en de beste artsen Brugge als een aantrekkingspool zien.”

Ik zie veel mensen en hoor ook wat hun noden zijn, vooral als ze minder mobiel zijn. Toegankelijkheid van gebouwen  is dan ook belangrijk en een strijdpunt . Een tweede strijdpunt is alvast meer parkeerplaatsen aan het AZ Sint-Jan.”

Johan De Rycke heeft ook veel oog voor Dudzele, waar hij thans woont. Het is van de polderdorpen rond de Brugse binnenstad met veel open ruimte, waar het rustig is om te leven.  Dudzele kent een oudere bevolking maar ook jonge mensen bevolken de nieuwe wijken. Er zijn twee lagere scholen en het voetbal leeft. Jammer genoeg verdwijnen cafés maar er is ook een apotheek en een buurtwinkel en bakker.    “ Ik wil me inzetten voor zorg en mijn deelgemeente”.   De deelgemeenten verdienen evenveel aandacht als de binnenstad “.  De laatste vijf jaar is het stadsbestuur vooral bezig met de binnenstad en ik wil daar verandering in brengen.  Ik wil de stem en vriend zijn voor Dudzelenaar.

Van Volcem Mercedes kent Dudzele ook zeer goed, want ze ging daar naar de lagere school.  Naast haar goeie ideëen en drive en werkkracht van de buiten,  is  Dudzele iets dat ons bindt, zegt Derycke.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.