Commissaris Cannaert kiest voor Open Vld PLUS

Een nieuwe motor voor Brugge

Commissaris Cannaert kiest voor Open Vld PLUS

januari 22, 2018 Kandidaten 0

Brugs Commissaris Jean-Paul Cannaert is nog maar net (sinds 1 januari) op rust bij de politie, maar al meteen komt er een nieuwe uitdaging aan. Cannaert zet zijn eerste stappen in de politiek en schaart zich achter het verhaal van Open Vld PLUS in Brugge.

Jean-Paul vindt na zijn carrière als commissaris zijn eigen het best terug in de ideeën van kandidaat burgemeester Van Volcem.

“Mijn belangrijkste aandachtspunten zijn een respectvol personeelsbeleid in Brugge, een rechten en plichten verhaal binnen onze maatschappij en een Brugse mobiliteit op maat van iedereen.

Open Vld PLUS staat, volgens Cannaert, voor politieke vernieuwing. Transparante, moderne en eenvoudigere systemen zijn belangrijk om een stad te besturen, klinkt het.   

Jean-Paul Cannaert neemt heel wat professionele ervaring mee naar het politieke niveau. Cannaert pleit voor een integraal veiligheidsbeleid gestoeld op een gemeenschapsgerichte politiezorg. We moeten in Brugge naar een integratieverhaal gestoeld op rechten en plichten en met respect voor de fundamentele waarden van onze maatschappij. In de uitgangsbuurten moet de veiligheid omhoog en de drugsproblematiek moet in Brugge omlaag.

Het personeelsbeleid moet dan weer zorgen voor een professionele begeleiding met betrokkenheid naar alle medewerkers van Brugge toe. Voor elke Bruggeling (en de jeugd in het bijzonder) moet er meer en goedkopere sportinfrastructuur uitgebouwd worden.

 Wie is Jean-Paul Cannaert?

Jean Paul Cannaert werd geboren in 1956 in het Moederhuis Sint-Anna in de Sint-Annarei.  Hij is opgegroeid in de Minderbroedersstraat gelegen naast “den botanieken hof”.  En heeft school gelopen bij de Frères en later op de West-Vlaamse Politieschool.

Zijn 41 jarige loopbaan kent drie grote fases: Eerst tien jaren als kabinetsmedewerker van Korpschefs De Bree en De Wulf, waarna hij zeven jaren districtshoofd te Sint-Andries werd. Van 2005 tot 31 dec jl was hij regiohoofd (commissaris) politie Brugge Centrum.

Jean – Paul is gehuwd met Martine Vandendriessche (nieuw samengesteld gezin). Zij hebben vijf kinderen en zeven kleinkinderen.

In zijn vrije tijd vond je Jean-Paul vaak terug in basketmiddens. Hij speelde basketbal bij Concordia Brugge en was scheidsrechter tot op het hoogste nationale niveau. Eveneens provinciaal, nationaal en internationaal afgevaardigde van de respectievelijke basketbalfederaties. Een Brugse basketbalploeg op het hoogste niveau is dan ook één van zijn verwachtingen.  Fietsen en het volgen van wielerwedstrijden kunnen ook niet ontbreken in zijn leven.

Door zijn liefde voor sport mocht Jean-Paul  Sportambassadeur van de Stad Brugge zijn.

Naast het sportveld kan je Jean-Paul Cannaert ook terugvinden in het culinair rijke Brugge waarbij een mossel/friet of een entrecote met een lekker wijntje of een lokaal gebrouwen biertje niet mogen ontbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.