Open Vld PLUS lanceert ‘Tournée Locale’

Een nieuwe motor voor Brugge

Open Vld PLUS lanceert ‘Tournée Locale’

februari 1, 2018 Programma 0

Vlaams parlementsleden Mercedes Van Volcem en Ann Soete pleiten voor een Tournée Locale in februari. Ze brengen affiches uit met de boodschap: ‘Koop lokaal in plaats van online’. De politica’s van Open Vld PLUS willen de Bruggelingen overtuigen om meer handelswaren te kopen bij lokale handelaars.

“Het is beter voor de lokale tewerkstelling, beter voor het milieu en het persoonlijk contact zorgt voor een beter sociaal weefsel.  Als iedereen een inspanning doet in februari om een lokale handelaar beter te leren kennen zal onze stad een stapje voorwaarts zetten.” reageert kandidaat-burgemeester Van Volcem. “We willen niet klagen en aan de zijlijn staan. Vandaar deze positieve actie. De bedoeling is dat velen de gewoonte om een lokale handelaar te steunen na februari verder zetten. Op diverse vlakken heeft Brugge nood aan een nieuwe motor waaronder ook de reanimatie van de lokale handel. Hopelijk doen veel Bruggelingen mee.”

Ze delen affiches en kaartjes rond bij de handelaars.  De actie komt er na de ophef over de vele leegstaande panden én het feit dat vele handelaars afzien van de online verkoop. “We blijven niet bij de pakken zitten en proberen de Bruggeling te overtuigen van lokale aankoop. Een tournee locale :-).”

Tournée Locale : dankjewel aan de handelaars

“Verenigingen die een activiteit organiseren gaan wel eens aankloppen bij een handelaar voor sponsoring. Als er een kerstmarkt opgezet moet worden om sfeer te creëren in de Brugse straten spelen handelaars eveneens een belangrijke rol. Iedereen kan er van genieten. We mogen dat niet vergeten.” aldus Ann Soete.

“We willen met deze actie ook ons respect uitdrukken voor de handelaars die dikwijls lange dagen werken om hun zaak draaiende te houden. Ze creëren hun eigen job en als samenleving moeten we dat respecteren. Ook het milieu vaart er wel bij want er moeten minder pakjes worden rondgevoerd.“ besluit de lijsttrekker van Open Vld PLUS Mercedes Van Volcem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.