Brugge lust Landuyt niet meer

Een nieuwe motor voor Brugge

Brugge lust Landuyt niet meer

juni 18, 2018 Beleid 0

Uit Krant van West-Vlaanderen/Het Wekelijks Nieuws Westhoek, Vr. 15 Jun. 2018, Pagina 6

Nog geen vijfde van de Bruggelingen wil dat Renaat Landuyt burgemeester blijft. Dat blijkt uit een peiling van deze krant bij een representatief staal van 1.480 Bruggelingen. Verliezen de socialisten straks hun laatste echte bastions, grote steden als Brugge en Oostende?

Krant van West-Vlaanderen heeft vorige zaterdag een ‘flitspeiling’ gehouden, via de sociale netwerksite Facebook. Zo’n flitspeiling is een kortstondige enquête, die enkel op de ‘newsfeed’ verschijnt van mensen uit geselecteerde plaatsen, in dit geval Brugge en deelgemeenten. Een statistische weging door experts zorgde ervoor dat de resultaten representatief zijn voor de hele Brugse bevolking. We hebben de respondenten de volgende vragen voorgelegd: wie moet voor jou de volgende burgemeester van Brugge worden en wie mag zeker geen burgemeester worden. Amper 17,5 % van de ondervraagden wil dat huidig burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) ook na de komende gemeenteraadsverkiezingen aan het roer blijft.

Dat is maar de helft van de score van schepen en OCMW-voorzitter Dirk De fauw (35,2 %) van CD&V. Die laatste lijkt op dit moment dan ook torenhoog favoriet voor de sjerp. Uitdager Pol Van Den Driessche (N-VA) blijft steken op een magere 12,9 %. Opvallend zijn ook de antwoordpercentages op de vraag wie zeker geen burgemeester mag worden. Zowel Renaat Landuyt als Pol Van Den Driessche is door ruim een derde van de Bruggelingen ongewenst als burgervader.

Wat nog in het oog springt: bij de mensen die in 2012 voor de N-VA stemden, kiest vandaag maar 40% voor lijsttrekker Pol Van Den Driessche. Want ook Mercedes Van Volcem (Open VLD) en Dirk De fauw kunnen veel N-VA-kiezers van toen overtuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.