Peiling: Wie wenst u als volgende burgemeester?

Een nieuwe motor voor Brugge

Peiling: Wie wenst u als volgende burgemeester?

juni 18, 2018 Beleid 0

Krant van West – Vlaanderen hield een representatieve peiling onder de Bruggeling. Dat wil zeggen dat alle groepen, leeftijden en deelgemeenten vertegenwoordigd waren toen gepolst werd naar wie de Bruggeling wil zien als toekomstig burgemeester van Brugge. 

Hieronder de resultaten zoals ze in de Krant van West Vlaanderen gebracht werden. We zien dat Mercedes Van Volcem aan populariteit wint als burgemeester – kandidate voor de Open Vld PLUS – lijst. Huidig burgemeester Renaat Landuyt (van sp.a) gaat achteruit. Ook N-VA is niet erg populair bij de Brugse kiezer. 

Jongeren willen Landuyt niet

Uit: Krant van West-Vlaanderen/Brugsch Handelsblad Brugge, Vr. 15 Jun. 2018, Pagina

Jongeren willen Landuyt niet Dirk De fauw is de populairste bij alle leeftijden. Mercedes Van Volcem staat sterk uitgesproken op de tweede plek,. De burgemeester scoort niet goed bij de 20- tot 50-jarigen. Meer dan 35 procent wil hem zeker niet. Pol Van Den Driessche wekt het meest tegenstand op bij 60+’ers.

Vrouwen geen fan van PVDD

Zowel bij de mannen als de vrouwen scoort De fauw het best. Daarna zien de mannen veel liever Van Volcem dan Landuyt als de volgende burgemeester. Landuyt is het minst populair bij de mannen, Van Den Driessche het minst bij de vrouwen.

Ook in de deelgemeenten steekt Dirk De fauw er overal met kop en schouders bovenuit. In zijn Sint-Andries haalt hij net niet de helft van de stemmen. In het centrum, Kristus-Koning, Sint-Pieters en Sint-Jozef is Landuyt de tweede populairste, in Assebroek, Sint-Kruis en Sint-Michiels is dat Van Volcem.

In Sint-Andries eindigt Van Den Driessche op de tweede plek. In het centrum, Assebroek, Sint-Pieters en Sint-Michiels lopen de grootste tegenstanders van PVDD. In Sint-Andries, Sint-Kruis, Kristus-Koning en Sint-Jozef moeten ze totaal niet weten van Landuyt, hoewel hij in die twee laatste ook veel fans telt.

Daar zijn ze dus ofwel vóór Landuyt ofwel radicaal tégen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.