“Wij willen verrassing van de verkiezingen zijn”

Een nieuwe motor voor Brugge

“Wij willen verrassing van de verkiezingen zijn”

juni 18, 2018 Beleid 0
Uit: Het Nieuwsblad/Regionaal: Brugge-Oostkust, 15 juni 2018. 

Open VLD Plus heeft haar lijst voor de verkiezingen klaar. Lijsttrekker Mercedes Van Volcem is ambitieus: “Natuurlijk ben ik kandidaat-burgemeester.”

Na zes jaar in de oppositie opnieuw deelnemen aan het bestuur, dat is het doel vande Brugse liberalen. Sterker nog, kopvrouw MercedesVan Volcem gaat voluit voor de burgemeesterssjerp. “Mijn mannelijke concurrenten zeggen dat ik me moet profileren als kandidaat-schepen en niet als kandidaat-burgemeester. Dit is een opmerking van grijze heren van zestig. Ik neem geen genoegen met een bijrol.”

Open VLD Plus – de Plus staat voor onafhankelijke kandidaten als Ann Soete en Sabine Helleputte – wil de verrassing worden vande verkiezingen, en volgens Van Volcem is dat ook verre van onmogelijk. “Er heerst grote ontevredenheid over het stadsbestuur. Ik heb het gevoel dat er vier partijen zijn die straks rond de twintig procent zullen halen.”

“Stemmen op vrouw”

“Het is aan de Bruggeling om te kiezen en ik hoop dat ze mij hun stem geven”, zegt Van Volcem. “Als alle vrouwen een vrouwelijke lijsttrekker steunen, dan krijgt Brugge een vrouwelijke burgemeester.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.