’t Zand is toonbeeld van huidig stadsbestuur

Een nieuwe motor voor Brugge

’t Zand is toonbeeld van huidig stadsbestuur

september 1, 2018 Uncategorized 1

Open Vld PLUS over nieuwe ’t Zand: “Een gemiste kans. Betonvlaktes in de stad is een oude visie. Tijd voor vernieuwing! Slechte coördinatie van het verkeer en de werken (auto ‘s rijden over ’t Zand, fietsers weten niet waar ze mogen rijden).

Een handelaarsonvriendelijk beleid en slecht beheer van eigendommen (beelden gestolen) en geen oor naar inwoners die fontein wilden behouden. Een fontein is water en leven in de stad.

Wij willen ’t Zand alvast mooier maken met een nieuw stadspark en groene Boulevard (Ramblas) over 12 jaar tijd.
Zie: https://www.youtube.com/watch?v=uKfo0Gm9Zmo

Open Vld PLUS is blij dat de werken aan ’t Zand eindelijk bijna gedaan zijn. Over het resultaat zijn kandidaat-burgemeester Mercedes Van Volcem en haar running mate Jasper Pillen minder opgetogen: “In plaats van een groen plein kregen we een desolate betonvlakte. De fontein is weg, de beelden zijn gestolen (amateurisme) door ze niet te stallen in een loods maar op een weide. Niet stallen leidt tot stelen. Het plein mist uitstraling en een ziel. De verkeersafwikkeling is een ramp.”

Het plein is geconcipieerd vanuit de lucht, niet vanuit ooghoogte.  Jammer! Het plein kostte 10 miljoen euro.

Open Vld PLUS wijst erop dat de belangrijkste uitdagingen nog aangepakt moeten worden.

1) De noodzakelijke uitbreiding van de parking ’t Zand onder het Concertgebouw en het Albertpark moet snel opgestart worden.

Dit moet samengaan met een kleine groene overkapping van VTI site naar Koning Albert. Met deze kleine ingreep creëren we een mooi park aan de betonnen vlakte.

Onder de overkapping voorzien van oplaadstations voor elektrische busjes.

(Fase 1)

2) Ons voorstel om de tunnel ’t Zand verder door te trekken onder de Hoefijzerlaan en zo de ‘Brugse Ramblas’ te creëren, een groene boulevard  tussen ’t Zand en de vesten aan Bloedput is door de stad onderzocht en reeds meegenomen in de visie van de Vlaamse overheid.  (Fase 2 langere termijn)

3) voetgangersbrug van het station naar Oostmeers (park)

(Fase 1)

Zie: Een nieuw stadspark voor Brugge: https://www.youtube.com/watch?v=4kfe77stM-s

Op korte termijn vraagt de partij een monitoring en snelle evaluatie van de mobiliteit rond het plein. De bewoners en de ondernemers moeten dit keer wel uitgebreid betrokken worden. Van Volcem en Pillen willen ook duidelijkheid over de toekomst
van de werf aan de Oostmeers waar men de beeldengroep van ’t Zand wou neerpoten.

“Na de gedurfde maar vooral te vermijden diefstal van de beelden moet er hier een mooi project komen. Het gaat om een belangrijke toegangsweg voor wandelaars en fietsers naar de binnenstad” zegt Open Vld PLUS

Mercedes Van Volcem

Kandidaat burgemeester

Één antwoord

  1. Vandewalle Marc schreef:

    Diegenen die verantwoordelijk zijn voor die betonvlakte maar vooral voor het verkeersbeleid aldaar mogen in de volgende coaltite verdwijnen en vervangen worden door Open Vld. Met Jasper als schepen voor Assebroek. Dan zouden we daar ook weer eens orde op zaken kunnen stellen. We zijn de afbraak van het Dienstencentrum ‘De Lelie’ en de krulbolbaan ook nog niet vergeten. Gelukkig kunnen we, door het OCMW van nu, wel weer De Joert gebruiken als buurthuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.