Verkiezingsthema van de dag: Zeebrugge

Een nieuwe motor voor Brugge

Verkiezingsthema van de dag: Zeebrugge

september 22, 2018 Uncategorized 0

Wat zijn je plannen voor Zeebrugge?  

Is de badstad nog interessant genoeg voor toeristen? Wat kan beter? Maar vooral: zal de zeesluis de gemeenschap er niet helemaal verscheuren? Hoe denkt u over dit dossier?

Zeesluis

Wij zijn tegen de optie van de Visartsluis.

De optie ‘Visartsluis’ stoot op veel protest. Het is de optie die gekozen is door minister Ben Weyts (N-VA). Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik dat een zeer slechte optie vind. Telkens ik in Brussel ben, grijp ik de gelegenheid aan dit nogmaals aan Ben Weyts duidelijk te maken. Ik ben er tegen, en hij zal het tot vervelens toe geweten hebben. Echter blijft hij natuurlijk de bevoegde minister die de beslissing kan nemen.

Een nieuwe sluis is inderdaad broodnodig maar men had een andere optie moeten kiezen die de leefbaarheid van het dorp ook garandeert.

 

Transmigranten

Zeebrugge kampt ook met de problematiek van de Transmigranten. Waar blijft Theo? Er was een mooi persmoment maar komt er ook een oplossing? Voor de mensen van Zeebrugge is het Too little en Too late

Programma veiligheid

Zeebrugge is te lang aan haar lot overgelaten geweest.

Zeebrugge Bad

Wanneer kunnen er hier geen strandbars komen zoals langs de rest van de kust? Daar pleit ik al jaren voor in de Brugse gemeenteraad.  Tijd ook voor een zwembad en een surfschool. Als we Zeebrugge willen leefbaar houden, dan moeten we ook Zeebrugge Bad aantrekkelijk maken.

Conclusie:

Het is tijd voor een masterplan voor Zeebrugge. Het dorp moet opgewaardeerd worden: haven, wonen, leefbaarheid, een strand met zwembad en een treintje van de dijk tot op het strand. En goede fietspaden van Brugge richting Zeebrugge. We zijn een prachtige historische stad, en we liggen nog eens aan zee ook.

Voorstellen van Open Vld PLUS voor Zeebrugge zijn onder andere: leuke evenementen, een surfschool, een sportstrand, korting op onroerende voorheffing en een volwaardig politiekantoor in Zeebrugge.

 

#VK18 #EenNieuweMotorVoorBrugge 👍🍀💙

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.