Nieuwe bebloeming in het Zilverpand

Een nieuwe motor voor Brugge

Nieuwe bebloeming in het Zilverpand

april 3, 2019 Uncategorized 0

De eerste lentedagen zijn achter de rug. Het ideale moment dus voor het opfleuren van het openbaar domein in Brugge. Her en der zijn de collega’s van de Groendienst druk in de weer met het aanplanten van bloemen, planten en bomen. De pleintjes worden opgefleurd.

Ook in het Zilverpand starten we de bebloeming. In de bestaande plantvakken komen er volgende extra bloemen: lavendel, ooievaarsbek, viltige hoornbloem en mexicaans madeliefje. Voor extra kleur in de lente voorzien we aanvullend grootbloemige viooltjes.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Bij het samenstellen van beplantingen houden we rekening met een spreiding van de bloei zodat de plantvakken in alle seizoenen aantrekkelijk zijn. We kiezen ook voor voldoende groenblijvende soorten zodat de plantvakken in de winter ook hun effect niet missen. We brengen letterlijk kleur in het leven voor alle bewoners en passanten in het Zilverpand.”

In dialoog met handelaars & bewoners zal binnenkort gekeken worden om de Zilverpand site een opfrisbeurt te geven. Meer groen en bloemen op het middenplein zijn een eerste stap. Voor het vrij kleine centrale watervlak dat snel opwarmt en een onaangename geur verspreid zal een oplossing gezocht worden. Dossier ligt voor op het eerstvolgende College van Burgemeester en Schepenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.