13 Brugse bruggen krijgen bloembakken

Een nieuwe motor voor Brugge

13 Brugse bruggen krijgen bloembakken

mei 21, 2019 Beleid Uncategorized 0

Brugge zal vanaf vandaag nog fleuriger ogen: onder impuls van schepen Mercedes Van Volcem krijgen de bruggen langs de reien 150 bloembakken. De eerste 12 bloembakken zijn bestemd voor de Ezelsbrug in de Ezelstraat.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “In onze eigen kwekerij hebben de stadsmedewerkers in het voorjaar hard gewerkt aan de samenstelling van een 150-tal prachtige bloembakken. Deze zullen vanaf vandaag opgehangen worden aan 13 Brugse bruggen. Kleurige bloemen maken mensen gelukkiger. Overal in de binnenstad en in de deelgemeenten leggen we groene accenten.”

Brugge heeft een aantal imago’s zoals kunst- en cultuurstad, fietsstad en sportstad, maar we mogen daar gerust nog Brugge bloeiende stad aan toevoegen. We maken er constant werk van om de natuur in de stad te integreren, gaande van bloembollen tot aanleg van nieuwe pleintjes en aanplanten van bomen (bijvoorbeeld: geboortebos). Deze bloembakken passen perfect in dit rijtje. Of beter gezegd: aan de reitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.