Brugge plaatst losse stoelen in parken

Een nieuwe motor voor Brugge

Brugge plaatst losse stoelen in parken

mei 22, 2019 Beleid Uncategorized 0

Het Graaf Visartpark, het Koning Albert I-park, Hof Campers, het Sebrechtspark en het Astridpark: deze vijf Brugse parken krijgen tegen de zomer elk vijftig stoelen. De helft met, de helft zonder leuningen. Parken zijn de groene longen van de stad en we nodigen Bruggelingen en bezoekers dan ook graag uit om er zuurstof op te doen.

Terwijl bruggen vorige week nog met bloemen werden aangekleed naar Amsterdams model, komt de mosterd ditmaal uit Parijs. “Bijvoorbeeld het park aan het Louvre, waar men volop gebruikmaakt van de losse stoelen om even uit te rusten”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD). Het voordeel van stoelen ten opzichte van zitbanken spreekt voor zich. “Met stoelen kan men kiezen waar men gaat zitten. In de zon of in de schaduw, bij elkaar of alleen. De keuze voor de kleur is logisch. Rode of gele exemplaren zouden zorgen voor een kakofonie, maar de groene gaan op in de omgeving. Want het park zelf blijft natuurlijk wel het belangrijkst.”

Stadslogo
Het stadsbestuur investeert 22.000 euro in driehonderd stoelen, inclusief vijftig reserve-exemplaren. Bij wijze van proefproject, want bij een positieve evaluatie komen nog meer parken in aanmerking. “Of we niet vrezen voor diefstallen? Dat valt nooit uit te sluiten, maar we gaan uit van een positief verhaal”, zegt Van Volcem. “Daarnaast worden de stoelen ook gemerkt en voorzien van een stadslogo.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.