Nieuw buurtpark Zeebrugge

Een nieuwe motor voor Brugge

Nieuw buurtpark Zeebrugge

juni 20, 2019 Beleid Uncategorized 0

Zeebrugge heeft er een buurtparkje bij: het braakliggend hoekperceel aan de Sint-Donaasstraat is heringericht. Die dient ook als waterbuffer. In 2013 kocht Stad Brugge het perceel op de hoek van de Sint-Donaasstraat met de Heiststraat aan met de bedoeling het toe te voegen aan het openbaar domein.

Inspraak
De bewoners uit de dichte omgeving werden enkele jaren geleden tweemaal uitgenodigd, een keer voor een inspraakvergadering en een tweede keer voor een terugkoppelingsmoment waar hun mening werd gevraagd. Het voorgestelde ontwerp voor de herinrichting van het buurtpark in de Sint-Donaasstraat werd op deze laatste bijeenkomst goed onthaald.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Het braakliggend hoekperceel werd omgevormd tot een functioneel buurtparkje. De voetpaden van de Sint-Donaasstraat en de Heiststraat werden met elkaar verbonden zodat een veilige doorgang weg van de straat nu mogelijk is.”

Waterbuffer
“Vroeger zorgde de hoogte van het perceel ervoor dat water van de straat en van het perceel afliep naar de aanliggende tuinen van de bewoners. De herprofilering van het terrein laat nu toe dat het water in een bufferbekken terecht komt. Door te veel rietzoden in de bodem, konden we de vaste planten niet aanplanten. Deze zouden de vaste planten overgroeien. We hebben ervoor gekozen om de haag breder te maken en enkel de bloembollen aan te planten”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Twee nieuwe zitbanken hebben zicht op de voorbijvarende boten. Naast de zitbanken is er nu een vuilnisbak geplaatst om zwerfvuil te vermijden.

De kostprijs voor de herinrichting van het park bedroeg ongeveer 95.000 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.