De eerste ooievaarsnesten zijn geplaatst, ook het Noorden krijgt bloemetjes.

Een nieuwe motor voor Brugge

De eerste ooievaarsnesten zijn geplaatst, ook het Noorden krijgt bloemetjes.

juni 24, 2019 Beleid Uncategorized 0

De ooievaarsnesten zijn een nieuw soort bebloemingsornament, ontworpen door de dienst Openbaar Domein. Door het grote volume aan potgrond en het gebruik van waterbesparende technieken, hebben de ooievaarsnesten relatief weinig water nodig. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “ook het noorden van Brugge komt aan bod in mijn bebloemingsplan. Het plaatsen van de ooievaarsnesten en de eerder geplaatste bloembakken in Lissewege zijn een eerste fase.”

Momenteel staan er vijf ooievaarsnesten in Brugge; 2 langs de Blankenberges Steenweg ter hoogte van de Sint Pieterskerk, 1 in Zeebrugge bij het gemeenschapshuis, 1 in Sint Jozef bij de kerk en 1 bij de kerk van Zwankendamme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.