Opening Canadabrug

Een nieuwe motor voor Brugge

Opening Canadabrug

juni 24, 2019 Beleid Uncategorized 0

De Canadabrug, die in Brugge ook de buffelbrug wordt genoemd, was aan vernieuwing toe en onderging een ingrijpende renovatie. De bovenbouw van de brug werd volledig vernieuwd en de leuningen hersteld. Bij de renovatie was er veel aandacht voor de erfgoedwaarde van de brug. Zo werden de bizons op de brug tijdelijk in een houten hokje ‘op stok gezet’ om beschadiging te voorkomen. De vernieuwde Canadabrug is sinds eind mei open voor het wegverkeer, maar is nu volledig afgewerkt. Op de planning staat onder andere nog de Steenbruggebrug en de renovatie van de Bombardierbrug.

In september zal het precies 75 jaar geleden zijn dat Brugge via deze brug door de Canadezen werd bevrijd. Naast het functionele aspect heeft deze vernieuwing dan ook een grote symbolische betekenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.